Reklamlar Yazar Yazar Tarih 18 Åžubat 2011


Adli Tıp Ecevit Raporunu Açıkladı

Adli Tıp Kurumu Ecevit’in Başkent Üniversitesi’ndeki tedavisine ilişkin raporu mahkemeye gönderdi
Raporda Ecevit’e uygulanan Parkinson tedavisinin yetersiz olduğu belirtildi

Ä°kinci Ergenekon davasının 103’üncü duruÅŸması görülmeye devam ediyor

Emekli Orgeneraller HurÅŸit Tolon ve Åžener Eruygur’un sanıkları arasında yer aldığı Ä°kinci Ergenekon Davası’nın 103’üncü duruÅŸması sanık ve avukatlarının taleplerinin alınmasıyla devam ediyor. Merhum BaÅŸbakan Bülent Ecevit’e BaÅŸkent Ãœniversitesi Hastanesi’nde uygulanan tedavinin o tarihteki hastalığı ve yaşı ile uyumlu olup olmadığı konusundaki Adli Tıp Kurumu raporu mahkemeye ulaÅŸtı. Ecevit’in adli ve tıbbi belgelerde bulunan veriler birlikte incelendikten sonra Adli Tıp Kurumu’nca verilen raporda, “17 Mayıs 2002 tarihiyle 27 Mayıs 2002 tarihleri arasında hastanede yapılan tedavisinde, kaburga kırığına iliÅŸkin tedavinin tıbben uygun olduÄŸu ancak Parkinson hastalığı açısından hastane ve evdeki tıbbi kayıtlar ve takiplerde tutulan notlarda eksikliklerin dikkat çektiÄŸi” belirtildi.

DOPAMÄ°NERJÄ°K (PARKÄ°NSON HASTALARINA UYGULANAN TEDAVÄ° ÅžEKLÄ°) TEDAVÄ° YETERSÄ°Z”
Raporda, “Parkinson hastalığının düzeyi, komplikasyon (unutkanlık, hipotansiyon uyku problemleri) geliÅŸip geliÅŸmediÄŸini, ilaç kullanımıyla ilgili sorunların olup olmadığının not edilmediÄŸi , bunlardan dolayı hastanın son muayene bulgularının düzenli olarak deÄŸerlendirilmediÄŸi ve detaylı olarak bildirilmediÄŸinden hastanın kliniÄŸine göre, dopaminerjik tedavi tedavinin dozlarının yeterli olup olmadığı hakkında kesin bir yorum yapılmamakla birlikte, evdeki takipte düşmelerin ön planda olduÄŸu, iki taraflı Parkinson olan olgunun orta veya ileri evre Parkinson hastalarında görülebilen durum olduÄŸu, bunu destekler biçimde GATA tarafından yapılan takipte ilaç dozunun yükseltilmiÅŸ olması klinik bulguların daha iyi olduÄŸunun not düşülmesi düşünüldüğünde, dopaminerjik tedavinin yetersiz kaldığının kabulü gerektiÄŸi oy çokluÄŸuyla mütalaa olunur” denildi. 10 üyesi bulunan Adli Tıp 1. Ä°htisas Kurulu’nca Adli Tıp Kurumu Kanunu uyarınca “BaÅŸkanın bulunduÄŸu tarafın oy çokluÄŸu” ile rapor verildi. Kurulun rapora muhalefet ÅŸerhi koydu. Muhalefet ÅŸerhi koyan üyeler Ecevit’e uygulanan tedavinin yeterli ve uygun olduÄŸunu belirtti

OLAYIN GEÇMİŞİ
Ergenekon davasına bakan Ä°stanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, Bülent Ecevit’e BaÅŸkent Ãœniversitesi Hastanesi’nde uygulanan tedaviye iliÅŸkin belgelerin Adli Tıp’a gönderilerek Ecevit’e uygulanan tedavinin doÄŸru olup olmadığının araÅŸtırılmasını istemiÅŸti. Mahkeme, ilk önce BaÅŸkent Ãœniversitesi Hastanesi’ne yazı yazarak, 57. Hükümetin BaÅŸbakanı merhum Bülent Ecevit’e ait saÄŸlık raporlarını istemiÅŸ, hastane, tüm raporların BaÅŸbakanlığa gönderildiÄŸini bildirmiÅŸti. Bunun üzerine mahkeme, BaÅŸbakanlık’tan söz konusu raporları istedi. Ancak, BaÅŸbakanlık’tan da olumlu bir cevap alınamaması üzerine mahkeme RahÅŸan Ecevit’e yazı yazılmasına karar vermiÅŸti. RahÅŸan Ecevit’in mahkemeye gönderdiÄŸi 11 sayfalık 26 Haziran 2002 tarihli rapor, Ecevit’in tedavisinin doÄŸru yapılıp yapılmadığının incelenmesi için Adli Tıp Kurumu’na gönderilmiÅŸti.

Etiketler: , ,
Yorum Yapın

Yorum yapılmamış »

Hiç Yorum Yok.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Yorum Yapın