![]() |
soğan çorbası
Soğan Çorbası Malzemeler: - 45 gr. tereyağı - 500 gr. kuru soğan - 65 gr. taze soğan - 25 gr. un - 1,5 lt. et suyu (yoksa bulyon yardımıyla da hazırlayabilirsiniz) - 2 yumurta sarısı - Maydanoz, kekik, biberiye, frenk soğanı - 200 gr. bira - 180 gr. krema - 30 gr. tereyağı - Bir kaç dilim tost ekmeği - 2 kesme şeker Yapılışı: Taze ve kuru soğanları, maydanoz, biberiye, kekik ve frenk soğanını doğrayın. Kuru soğanlar yarım halka şeklinde kalabilir. Taze ve kuru soğanı derin bir tencerede ya da varsa wok’ta 6 dk. tereyağı ile kavurun. Sırasıyla, şeker, un, et suyu, tuz ekleyin. 2 yumurta sarısı ve otları mikserde karıştırın. Üzerine bira ve kremayı ekleyip, karıştırmaya devam edin. Bu karışımı çorbaya ekleyin. Üzerine tereyağında kavurduğunuz tost ekmeklerini koyarak sıcak servis yapın. |
Şu Anki Saat: 02:41 |