![]() |
mantar çorbası
Mantar Çorbası
Malzemeler 250 gr. mantar 4 yemek kaşığı margarin 2 yemek kaşığı un 3 diş sarımsak 1 tatlı kaşığı kırmızı pulbiber 2 su bardağı süt 4 su bardağı et suyu Yarım demet dereotu Tuz,karabiber Hazırlanışı Mantarların saplarını çıkarıp, doğrayın. Dereeotunu ayıklayıp, kıyın. Margarini kızdırıp., mantarlarını ekleyip kavurun. Daha sonra içine kıyılmış sarımsakları ilave edip, mantarlar bıraktıkları suyu çekene kadar pişirin. Mantarlar suyunu çekince içine unu ekleyip, unun kokusu çıkıncaya kadar kavurun. Unun kokusu çıkınca et suyunu ve sütü ekleyip çorba kıvamına gelinceye kadar karıştırıp orta ateşte pişirin. Tuz-karabiber ve pulbiberi ilave edip sıcak olarak üzerine kıyılmış dereotunu serpin. Çorbanız servise hazır. |
Şu Anki Saat: 11:18 |