![]() |
soğuk veya buzlu çay hazırlama
Umumiyetle yaz günlerinde hazırlanan çaylardır.
4 kişilk bir aile 2'şer bardak çay içecekse 8 çay kaşığı caya ihtiyaç vardır.Bu kadar kaşık çay demliğe konur.Üzerine sudan biraz konulup çay yaprakları çalkalanır ve buna hemen su dökülür. Demlik çaydanlıkda kaynayan suyla doldurulur, demliğin hava almaması veya çay kokusunun gitmemesi için ağız kısmı sıkıca kapatılır Üstü sarılır kaynayan su buharının veya ısıtılmış tuğlanın üzerine konur en az 12 dakika tutulur. Bir sürahiye süzülerek doldurulur, içine buz parçaları, kabuğuyla dilimlere kesilmiş limon parçaları şeker konup soğuk servis yapılır.Arzu edilirse şekersizde servis yapılır.Şeker ayrıca verilmelidir.Buzlu çay şeftali suyuylada karıştırılıp ikram edilebilir.Ayrıca buzlu çaya ceşitli meyvesularıda karıştırılıp ayrı lezzetde çaylar hazırlanmış olur. |
Şu Anki Saat: 01:52 |