![]() |
Dilim Dolması
http://www.yemektariflerim.com/wp-co...%B1-tarifi.jpg
Malzemeler: • 500 gr yağsız kıyma • 750 gr köftelik ince bulgur • 2 adet soğan • 4 adet patlıcan • 4 domates • 4 sivri biber • 3 çorba tereyağı • 1 çorba kaşığı domates salçası • 1 çay bardağı sumak • 3 su bardağı sıcak su • Kıvamınca tuz ve kırmızı toz biber • Arzuya göre karabiber Yapılışı: 1-Çok ince kıyılmış soğanlar, kıyma, bulgur, kırmızı toz biber ve tuz harmanlanıp hafif su serpiştirilerek yoğrulur ve parmak şeklinde şekillendirilir. 2- Tereyağında salça kavurulur, kenara alınır. 3 -Tencereye bir sıra köftelerden dizilir, üzerine parmak şeklinde doğranmış ve tuzlanıp yıkanmış patlıcan, onun üzerine küp doğranmış domates ve biber konularak bu şekilde malzeme bitene kadar tencereye dizilir. 4- Üzerini bir parmak geçecek şekilde sıcak su ve tuz konulup 35-45 dakika kısık ateşte pişirilir. 5- Pişmesine 2 dakika kalınca sumak suyuilave edilip 2 dakika daha kaynatılarak servise sunulur. 6- 1 çay bardağı sumak 1 su bardağı ılık suda 15 dakika bekletildikten sonra süzülüp suyu alınır. |
Şu Anki Saat: 02:52 |