![]() |
Balkabağı Pastası
Malzemeler
1 kg balkabağı 1 su bardağı toz şeker 6 su bardağı süt 2 paket vanilyalı puding • 3 adet yumurta sarısı • 3 adet yumurta akı 2 çorba kaşığı pudra şekeri bir tutam vanilya 1 su bardağı ceviz Balkabağı Tatlısı Tarifi Balkabağını dilimleyip, kabuklarını soyun, Toz şekerle pişirin. Piştikten sonra çatalla iyice ezin. Cam bir tepsiye yayın. 6 su bardağı sütle, vanilyalı pudingi, yumurta sarılarını bir başka tencerede çırpın ve karıştırarak pişirin. Pudingi kabağın üzerine yayın. Yumurta aklarını bir tutam tuzla kar haline gelene dek çırpın. 2 çorba pudra şekerini ilave edin. Karıştırıp soğuk muhallebinin üzerine yayın. 180 dereceli fırında üstü kızarana dek pişirin. |
Şu Anki Saat: 11:41 |