Forum Akenna

Forum Akenna (http://forum.akenna.net/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forum.akenna.net/forumdisplay.php?f=41)
-   -   Osmanlı Hurması (http://forum.akenna.net/showthread.php?t=13629)

LaL 04-01-2013 02:53

Osmanlı Hurması
 
Malzemeler

• 1 yumurta

• 3 su bardağı un

• Yarım limon suyu

• 1 paket baking povvder

• 1.5 çorba kaşığı sirke

• 1 çay bardağı sıvıyağ

• 150 gr tereyağı Şerbeti:

• 3 su bardağı şeker

• 2.5 su bardağı su

Osmanlı Hurması Tarifi

1- Bir kaba baklavalık un ile tereyağı ve sıvıyağ konup elle iyice ovulur. Yağın una iyice işlemesi ve oldukça uzun süre ovulması gerekir.

2- Bu işlem bitince yumurta, limon suyuna konmuş karbonat, sirke konup iyice yoğrulur. Hamurun kıvamı cıvık olursa un ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir kıvama getirilir.

3- Hamurdan cevizden büyük parçalar koparılıp rendenin üzerinde dikdörtgen şeklinde yaydırılır. Elle bastırıldıktan sonra yuvarlanıp rulo haline getirilir.

4- Yağlanmış tepsiye dizilip kızgın fırına verilir.

5- Fırından çıkan hamurlara ılık şerbet dökülür. Soğuyunca buzdolabına konur.

Şerbeti

3 su bardağı şeker ile 2.5 su bardağı su kaynatılır. Kaynarken şekerin tencere dibine yapışmaması için karıştırılır.


Şu Anki Saat: 01:55

chat