Forum Akenna

Forum Akenna (http://forum.akenna.net/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forum.akenna.net/forumdisplay.php?f=41)
-   -   taze göce tarhanası(afyon) (http://forum.akenna.net/showthread.php?t=13897)

baharesin 04-03-2013 07:16

taze göce tarhanası(afyon)
 
1 su bardağı kırık buğday (göce)
2 su bardağı torba yoğurdu
2 çorba kaşığı un
1 tatlı kaşığı tuz
8 su bardağı su
1 çorba kaşığı nane
Üzeri için:
2 çorba kaşığı salça

Göce akşamdan ıslatılır. Ertesi gün yumuşayana kadar haşlanır. Bir tenceye aktarılır. Yoğurt, un, su ve tuz eklenir iyice karıştırılır. Orta ateşte fokurdayana kadar pişirilir. Ateşten almadan hemen önce kuru nane eklenir. Ateşten alınır, kaselere konur. Üzerine eritilmiş tereyağı gezdirilir.


Şu Anki Saat: 08:37

chat