![]() |
sulu köfte(afyon)
250 gr yağsız kıyma
1 çay bardağı ince bulgur 1 adet ufak soğan 10-12 dal maydanoz 1 çay kaşığı tuz Sos için: 1 adet soğan 2 adet domates 1 çorba kaşığı tereyağı 1 çay kaşığı tuz 5 su bardağı su Soğan rendelenir, maydanoz kıyılır. Üzerine kuru bulgur, kıyma ve tuz eklenir. Bütünleşene kadar yoğrulur. Şekillendirmeye başlamadan önce ince kıyılmış soğan yağda pembeleştirilir. Üzerine rende domates, tuz eklenir. Bir kaç dakika çevirdikten sonra sıcak su katılır. Köfte harcından cevizin yarısı kadar parçalar alınır ve minik rulo şekli verilir. Kaynamakta olan suya atılır. Yaklaşık 15 dakika pişirilir. |
Şu Anki Saat: 01:51 |