Forum Akenna

Forum Akenna (http://forum.akenna.net/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forum.akenna.net/forumdisplay.php?f=41)
-   -   soğuk icecek tarifleri (http://forum.akenna.net/showthread.php?t=14073)

baharesin 07-01-2013 07:07

soğuk icecek tarifleri
 
BÖĞÜRTLEN ŞERBETİ
Malzemeler
• 500 gr böğürtlen
• ½ su bardağı su
• 2 su bardağı toz şeker
Yapılışı
1. Böğürtlenleri iyice yıkayıp süzün.
2. Süzdükten sonra şekerle birlikte blendardan geçirin.
3. Sürahiye boşaltıp üzerine su ilave edin.
4. Buzdolabında soğuttuktan sonra servis edin.

baharesin 07-01-2013 07:08

MEYAN KÖKÜ ŞERBETİ
Malzemeler
• Meyan kökü
• 1 çay kaşığı karbonat
• 2-3 tane karanfil
• 1 kabuk tarçın
• 1 litre su
Yapılışı
Bir avuç meyan kökünü bez bir torbaya yada süzgece koyun. İçine karbonat, karanfil ve tarçını ilave edin. En son olarakta 1 litre suyu ekleyip 2-3 saat boyunca demlendirin. Demlenen şerbeti süzüp buz ilave ederek soğuk olarak servis edin.

baharesin 07-01-2013 07:29

BALLI KAVUN ŞERBETİ
Malzemeler
• 125 gr bal
• 300 gr kavun
• 1 çay bardağı şeker şurubu
• 1 adet limon suyu
• 1 çay kaşığı zencefil
• 2 litre su
• 2 dal defne yaprağı
Yapılışı
1. Kavunlarla suyu miksere alıp, kavunlar iyice ezilinceye kadar çırpın.
2. Defne yaprağı, zencefil, şeker şurubu ve limon suyunu ilave edip kaynatın ve balı ekleyin.
3. Soğuduktan sonra bir tülbentten geçirin ve servis yapın.
Afiyet olsun.
Notlar
• Şeker şurubu 1 ölçü su ile 1 ölçü şeker karıştırılarak elde edilir.

baharesin 07-01-2013 07:30

KIZILCIK ŞURUBU
Malzemeler
• 1 kg kızılcık
• 2 su bardağı su
• 2 limon
• 1 kg toz şeker
Yapılışı
1. Kızılcıkları yıkayın ve kevgirin içinde iyice bastırarak ezip suyunu süzün.
2. Ezdiğiniz kızılcıkların suyuna tozşeker ve suyu ekleyerek koyu lşurup haline getirin.
3. Hazılradığınız bu karışıma limon suyu ilave edip kaynatın ve soğumaya bırakın.
4. Servis yapacağınız zaman dilediğiniz miktarda su ekleyip soğuk servis edin.
Afiyet olsun.

baharesin 07-01-2013 07:33

KUŞBURNU ŞURUBU
E vitamini bakımından zengin olan kuşburnu bitkisinin, cilde çok faydalı bir bitki olduğu uzmanlar tarafından kanıtlanmıştır. Hatta birçok cilt bakımı ürünlerinde de kuşburnu yağı kullanılmaktadır. Ama bu bitkiyi olduğu gibi yemek biraz zordur. Bu nedenle bende bu sağlıklı bitkiyi buz gibi bir şuruba dönüştürdüğüm bu tarifimi sizinle paylaşmak istedim. İçerken hem cildinizi koruyacaksınız hemde serin lezzetinin tadını çıkaracaksınız.

Malzemeler
• 5 adet karanfil
• 1 parça zencefil
• 200 gr toz şeker
• 300 gr öğütülmüş kuşburnu
• 1 çubuk tarçın
• 1 litre su
Yapılışı
1. 1 litre suyu tencereye alın.
2. İçine kuşburnu, zencefil, çubuk tarçın, ve karanfili tenceredeki suya ekleyin ve kaynatın.
3. Kayanayan bu karışımı tel süzgeçten geçirin.
4. Süzgeçte kalan posaları elinizle iyice sıkıp tekrar tülbentle süzdürün.
5. Şeker ilave ederek soğuk servis edin.
Afiyet olsun.
Notlar:
• Kuşburnu şerbetine şeker yerine bal ilave ederek servis edebilirsiniz.

baharesin 07-01-2013 07:42

ÜZÜM ŞERBETİ
Malzemeler
• 2 litre su
• 500 gr üzüm
• 200 gr toz şeker
• 1 adet limonun suyu
• 2 cl mavi renklendirici
• 1 yemek kaşığı bal
• 1 adet defne yaprağı
Yapılışı
1. Üzümleri toz şekerle birlikte ezin.
2. Üzerine limon suyu, renklendirici, bal ve defne yaprağını ekleyip karıştırın ve 8 saat bekletin.
3. Bekleme süresinden sonra üzerine suyu ekleyip kaynatın.
4. Kaynadıktan sonra soğutun ve servis edin.
Afiyet olsun.


Şu Anki Saat: 09:37

chat