Forum Akenna

Forum Akenna (http://forum.akenna.net/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forum.akenna.net/forumdisplay.php?f=41)
-   -   Koruk ekşili bamya(aydın) (http://forum.akenna.net/showthread.php?t=14085)

baharesin 07-01-2013 08:46

Koruk ekşili bamya(aydın)
 
Malzemesi:
1 kg bamya
iki küçük boy kuru soğan
3 domates
bir çay bardağı nar ekşisi
bir çorba kaşığı kırmızı biber
bir çay kaşığı tuz
1,5 bardak su
yeteri kadar zeytinyağı.

Hazırlanışı:
Bamyalar yıkandıktan sonra başları ve uç kısımları temizlenir. İnce doğranmış soğan bir tencerenin içerisinde zeytinyağı ile kavrulur. Soğan pembeleşince küçük küçük doğranmış domatesler de üzerine ilave edilerek 3-5 dk kavrulur. Biber, tuz, bir çay bardağıekşi, 1,5 bardak su ilave edilerek kaynatılır. Kaynayan suyun içerisine bamyalar konur ve 15-20 dk pişirilir. Yemek soğuduktan sonra servis yapılır.

Not: Aydın’da özellikle yaz aylarında beğenilerek tüketilen bir yemektir


Şu Anki Saat: 12:03

chat