![]() |
Koruk ekşili bamya(aydın)
Malzemesi:
1 kg bamya iki küçük boy kuru soğan 3 domates bir çay bardağı nar ekşisi bir çorba kaşığı kırmızı biber bir çay kaşığı tuz 1,5 bardak su yeteri kadar zeytinyağı. Hazırlanışı: Bamyalar yıkandıktan sonra başları ve uç kısımları temizlenir. İnce doğranmış soğan bir tencerenin içerisinde zeytinyağı ile kavrulur. Soğan pembeleşince küçük küçük doğranmış domatesler de üzerine ilave edilerek 3-5 dk kavrulur. Biber, tuz, bir çay bardağıekşi, 1,5 bardak su ilave edilerek kaynatılır. Kaynayan suyun içerisine bamyalar konur ve 15-20 dk pişirilir. Yemek soğuduktan sonra servis yapılır. Not: Aydın’da özellikle yaz aylarında beğenilerek tüketilen bir yemektir |
Şu Anki Saat: 12:03 |