![]() |
03.12.2011 GÜNÜN SEBZE YEMEĞİ ÖNERİSİ BARBUNYA
ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA
MALZEMELER: 1.5 SUN BARDAĞI HAŞLANMIŞ BARBUNYA 2 DOMATES 1 CARLİSTON BİBERİ 1 SOĞAN 2 DİŞ SARIMSAK 1 TATLI KAŞIĞI TOZŞEKER 1 KAHVE FİNCANI ZEYTİNYAĞI 1 SU BARDAĞI SU YARIM LİMON SUYU 4-5 DAL MAYDONOZ YETERİ KADAR TUZ YEMEĞİN TARİFİ: DOMATESLERİN KABUKLARINI SOYUP KÜP ŞEKLİNDE DOĞRAYIN.CARLİSTON BİBERİN ÇEKİRDEKLİ KISMINI ÇIKARIP İNCE İNCE DİLİMLEYİN.SOĞANI KIYIN,SARIMSAKLARI EZİN.MAYDONOZU YIKAYIP İNCE İNCE DOĞRAYIN. ZEYTİNYAĞINI TENCEREDE ISITIP SOĞAN VE SARIMSAĞI PEMBELEŞTİRİN.CARLİSTON BİBERİ EKLEYİP KAVURUN.DOMATESİ İLAVE EDİN VE KOYULAŞINCAYA KADAR PİŞİRİN. HAŞLANMIŞ BARBUNYAYI SÜZÜP DOMATESLİ KARIŞIMA EKLEYİN.2-3 DAKİKA KAPAĞI KAPALI OLARAK PİŞİRİN.SU,LİMON SUYU,TUZ VE TOZŞEKERİ İLAVE EDİP KAPAĞINI KAPATIN.BARBUNYALAR YUMUŞAYINCAYA KADAR PİŞİRİN.ATEŞTEN ALIP ÜZERİ KAPALI OLARAK ILIMAYA BIRAKIN.SERVİS TABAĞINA ALIP ÜZERİNE KIYILMIŞ MAYDONOZ SERPİN.SERVİS YAPINCAYA KADAR BUZDOLABINDA BEKLETİN. AFİYET OLSUN |
Şu Anki Saat: 04:04 |