![]() |
kaymaklı dondurma
malzemeler:250 gr şeker(1 su bardağı)
5 gr. salep 1 kg. süt yapılışı: temiz bir tencereye sütü şekeri salebi koyup karıştırınız tencereyi ateşe koyarak devamlı karıştırarak 5-10 dakika pişiriniz tencereyi ateşten indirip savurarak dondurmayı soğutunuz buzdolabının buz kalıplarına dondurmayı koyunuz kalıbı dolabın buzluğuna koyup dolabın ısısını çok soğuğa getirerek dondurmanın donmasını temin ediniz arasıra dondurmayı kontrol ederek kenarlardan ve dipten donma yapmışsa dondurmayı iyice karıştırıp tekrar kalıbı buzluğa koyunuz dondurmayı sık sık kontrol ederek karıştırıp sütün her tarafının donmasını ve sakız gibi sünmesini temin ediniz (sık sık karıştırma dondrumanın iyi olmasını sağlar) dondurma istediğiniz donma şekline gelince dondurma kaplarına koyup takdim ediniz afiyet olsun |
Şu Anki Saat: 06:02 |