Osmanlı Hurması
Malzemeler
• 1 yumurta
• 3 su bardağı un
• Yarım limon suyu
• 1 paket baking povvder
• 1.5 çorba kaşığı sirke
• 1 çay bardağı sıvıyağ
• 150 gr tereyağı Şerbeti:
• 3 su bardağı şeker
• 2.5 su bardağı su
Osmanlı Hurması Tarifi
1- Bir kaba baklavalık un ile tereyağı ve sıvıyağ konup elle iyice ovulur. Yağın una iyice işlemesi ve oldukça uzun süre ovulması gerekir.
2- Bu işlem bitince yumurta, limon suyuna konmuş karbonat, sirke konup iyice yoğrulur. Hamurun kıvamı cıvık olursa un ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir kıvama getirilir.
3- Hamurdan cevizden büyük parçalar koparılıp rendenin üzerinde dikdörtgen şeklinde yaydırılır. Elle bastırıldıktan sonra yuvarlanıp rulo haline getirilir.
4- Yağlanmış tepsiye dizilip kızgın fırına verilir.
5- Fırından çıkan hamurlara ılık şerbet dökülür. Soğuyunca buzdolabına konur.
Şerbeti
3 su bardağı şeker ile 2.5 su bardağı su kaynatılır. Kaynarken şekerin tencere dibine yapışmaması için karıştırılır.

Mutluluk mu ? Evet,evet ! ßenim en sevdiğim oyundu o ; küçükken...~
|