Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04-01-2013, 02:53   #1
Successor
Avatar Yok
 Özel Mesaj       Arkadas Listesine Ekle
K.Tarihi: Jun 2012
Üye Numarası: 224
Arkadaşlar: 0
Konular:
Mesajlar: 277
Rép Puanı: 10
Rép Grafiği:
Standart Osmanlı Hurması

Malzemeler

• 1 yumurta

• 3 su bardağı un

• Yarım limon suyu

• 1 paket baking povvder

• 1.5 çorba kaşığı sirke

• 1 çay bardağı sıvıyağ

• 150 gr tereyağı Şerbeti:

• 3 su bardağı şeker

• 2.5 su bardağı su

Osmanlı Hurması Tarifi

1- Bir kaba baklavalık un ile tereyağı ve sıvıyağ konup elle iyice ovulur. Yağın una iyice işlemesi ve oldukça uzun süre ovulması gerekir.

2- Bu işlem bitince yumurta, limon suyuna konmuş karbonat, sirke konup iyice yoğrulur. Hamurun kıvamı cıvık olursa un ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir kıvama getirilir.

3- Hamurdan cevizden büyük parçalar koparılıp rendenin üzerinde dikdörtgen şeklinde yaydırılır. Elle bastırıldıktan sonra yuvarlanıp rulo haline getirilir.

4- Yağlanmış tepsiye dizilip kızgın fırına verilir.

5- Fırından çıkan hamurlara ılık şerbet dökülür. Soğuyunca buzdolabına konur.

Şerbeti

3 su bardağı şeker ile 2.5 su bardağı su kaynatılır. Kaynarken şekerin tencere dibine yapışmaması için karıştırılır.




Mutluluk mu ?
Evet,evet ! ßenim en sevdiğim oyundu o ; küçükken...~
LaL isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alıntı ile Cevapla