kaymaklı dondurma
malzemeler:250 gr şeker(1 su bardağı)
5 gr. salep
1 kg. süt
yapılışı:
temiz bir tencereye sütü şekeri salebi koyup karıştırınız
tencereyi ateşe koyarak devamlı karıştırarak 5-10 dakika pişiriniz
tencereyi ateşten indirip savurarak dondurmayı soğutunuz
buzdolabının buz kalıplarına dondurmayı koyunuz
kalıbı dolabın buzluğuna koyup dolabın ısısını çok soğuğa getirerek dondurmanın donmasını temin ediniz
arasıra dondurmayı kontrol ederek kenarlardan ve dipten donma yapmışsa dondurmayı iyice karıştırıp tekrar kalıbı buzluğa koyunuz
dondurmayı sık sık kontrol ederek karıştırıp sütün her tarafının donmasını ve sakız gibi sünmesini temin ediniz (sık sık karıştırma dondrumanın iyi olmasını sağlar)
dondurma istediğiniz donma şekline gelince dondurma kaplarına koyup takdim ediniz
afiyet olsun

Sevgi bir yıldızdır yanıp sönen ,
Masmavi bir düştür .
Gökyüzünde hiç ölmeyen ,
Sevenlerin mumudur sevgi ,
Eriyip de hiç bitmeyen
Sevgi dolu bir Gün olması dileğiyle
Yüzünüz güleç, neşeniz bol,
Enerjiniz daima pozitif olsun
|