Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04-03-2013, 07:32   #1
Super Moderators
baharesin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 Özel Mesaj       Arkadas Listesine Ekle
K.Tarihi: Apr 2011
Üye Numarası: 85
Arkadaşlar: 2
Konular:
Mesajlar: 1.094
Rép Puanı: 10
Rép Grafiği:
Standart kabak tatlısı(afyon)

Malzemeler:
1 tane 2 kg'lık bal kabağı (tatlı kabağı)
500 gr. toz şeker
1 çay bardağı dövülmüş ceviz veya hindistancevizi

Yapılışı:
Kabaklar yıkanır, soyulur. Karpuz dilimi gibi kesilir. Kesilen dilimler de kalınlığı 3 cm olan küçük dilimlere kesilir. Kesilen parçalar bir tencereye konur. Üzerine şeker serpilir. Kabak, tencerede sabaha kadar bekletilir. Bekleyen kabağın suyu çıkar. Kabak bu su ile tencerede pişirilir. Suyunu çekince ve kabak yumuşayınca ocak kapatılır. Soğuduktan sonra servis tabağına alınır. Üzerine dövülmüş ceviz veya hindistancevizi serpilir.

Not: En çok kış günlerinde yapılır. Yemeklerden sonra yenir




Sevgi bir yıldızdır yanıp sönen ,
Masmavi bir düştür .
Gökyüzünde hiç ölmeyen ,
Sevenlerin mumudur sevgi ,
Eriyip de hiç bitmeyen
Sevgi dolu bir Gün olması dileğiyle
Yüzünüz güleç, neşeniz bol,
Enerjiniz daima pozitif olsun
baharesin isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alıntı ile Cevapla