kuşburnulu muhallebi(afyon)
Malzemeler:
1 kg. kuşburnu
500 gr. şeker
3-4 kaşık un
Yapılışı:
Kuşburnunu kaynatırız. İyice ezilebiliyorsa iki elimizle hepsini ezeriz. Elekten suyunu aşağıya geçiririz. Alttaki tencereye geçen kuşburnunun suyunu bir tencereye alırız. Normal bir tencereyse 3-4 kaşık unu da içine atarız. Tatlandıracak kadar şeker de katarız. Muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırırız. Küçük kaselere boşaltırız. Börek, bükme, pilav, makarna gibi yiyeceklerin yanında yenilir.

Sevgi bir yıldızdır yanıp sönen ,
Masmavi bir düştür .
Gökyüzünde hiç ölmeyen ,
Sevenlerin mumudur sevgi ,
Eriyip de hiç bitmeyen
Sevgi dolu bir Gün olması dileğiyle
Yüzünüz güleç, neşeniz bol,
Enerjiniz daima pozitif olsun
|