Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05-21-2013, 09:58   #1
Super Moderators
baharesin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 Özel Mesaj       Arkadas Listesine Ekle
K.Tarihi: Apr 2011
Üye Numarası: 85
Arkadaşlar: 2
Konular:
Mesajlar: 1.094
Rép Puanı: 10
Rép Grafiği:
Arrow Kesme ev makarnası(amasya)

1 su bardağı kesme makarna
Tuz
Maya
Tereyağ
2 diş sarımsak
1 çay bardağı su

Kesme ev makarnasının özelliği hamurunun sadece yumurta ile yoğrulmasıdır. Yoğrulmuş hamur oklava ile açılır. 3-4 cm. boyunda şeritler kesilir. Bu şeritler üst üste konarak tekrar enine kibrit kalınlığında kesilir. Bez sergilerin üzerinde kurutulur. Kuruyan makarnalar kırılmadan muhafaza edilir. Pişirilmesi normal makarna gibidir. Kesme ev makarnası su böreği tad ve lezzetinde olup üzerine hiçbir garnitür konmadan üzerine sadace tereyağ dökülerek servis yapılır.

Not: Ev makarnasına erişte denilirse de Amasya eriştesi daha farklıdır.




Sevgi bir yıldızdır yanıp sönen ,
Masmavi bir düştür .
Gökyüzünde hiç ölmeyen ,
Sevenlerin mumudur sevgi ,
Eriyip de hiç bitmeyen
Sevgi dolu bir Gün olması dileğiyle
Yüzünüz güleç, neşeniz bol,
Enerjiniz daima pozitif olsun
baharesin isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alıntı ile Cevapla