Malzemesi:
1 kg
bamya
iki küçük boy kuru
soğan
3
domates
bir çay bardağı nar ekşisi
bir çorba kaşığı kırmızı
biber
bir çay kaşığı tuz
1,5 bardak su
yeteri kadar zeytinyağı.
Hazırlanışı:
Bamyalar yıkandıktan sonra başları ve uç kısımları temizlenir. İnce doğranmış
soğan bir tencerenin içerisinde zeytinyağı ile kavrulur. Soğan pembeleşince küçük küçük doğranmış
domatesler de üzerine ilave edilerek 3-5 dk kavrulur. Biber, tuz, bir çay bardağıekşi, 1,5 bardak su ilave edilerek kaynatılır. Kaynayan suyun içerisine
bamyalar konur ve 15-20 dk pişirilir. Yemek soğuduktan sonra servis yapılır.
Not: Aydın’da özellikle yaz aylarında beğenilerek tüketilen bir yemektir