soğan çorbası
Soğan Çorbası
Malzemeler:
- 45 gr. tereyağı
- 500 gr. kuru soğan
- 65 gr. taze soğan
- 25 gr. un
- 1,5 lt. et suyu (yoksa bulyon yardımıyla da hazırlayabilirsiniz)
- 2 yumurta sarısı
- Maydanoz, kekik, biberiye, frenk soğanı
- 200 gr. bira
- 180 gr. krema
- 30 gr. tereyağı
- Bir kaç dilim tost ekmeği
- 2 kesme şeker
Yapılışı:
Taze ve kuru soğanları, maydanoz, biberiye, kekik ve frenk soğanını doğrayın. Kuru soğanlar yarım halka şeklinde kalabilir.
Taze ve kuru soğanı derin bir tencerede ya da varsa wok’ta 6 dk. tereyağı ile kavurun.
Sırasıyla, şeker, un, et suyu, tuz ekleyin.
2 yumurta sarısı ve otları mikserde karıştırın. Üzerine bira ve kremayı ekleyip, karıştırmaya devam edin.
Bu karışımı çorbaya ekleyin.
Üzerine tereyağında kavurduğunuz tost ekmeklerini koyarak sıcak servis yapın.

Sevgi bir yıldızdır yanıp sönen ,
Masmavi bir düştür .
Gökyüzünde hiç ölmeyen ,
Sevenlerin mumudur sevgi ,
Eriyip de hiç bitmeyen
Sevgi dolu bir Gün olması dileğiyle
Yüzünüz güleç, neşeniz bol,
Enerjiniz daima pozitif olsun
|