![]() |
![]() |
#1 |
![]()
Malzemeler
• 1 yumurta • 3 su bardağı un • Yarım limon suyu • 1 paket baking povvder • 1.5 çorba kaşığı sirke • 1 çay bardağı sıvıyağ • 150 gr tereyağı Şerbeti: • 3 su bardağı şeker • 2.5 su bardağı su Osmanlı Hurması Tarifi 1- Bir kaba baklavalık un ile tereyağı ve sıvıyağ konup elle iyice ovulur. Yağın una iyice işlemesi ve oldukça uzun süre ovulması gerekir. 2- Bu işlem bitince yumurta, limon suyuna konmuş karbonat, sirke konup iyice yoğrulur. Hamurun kıvamı cıvık olursa un ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir kıvama getirilir. 3- Hamurdan cevizden büyük parçalar koparılıp rendenin üzerinde dikdörtgen şeklinde yaydırılır. Elle bastırıldıktan sonra yuvarlanıp rulo haline getirilir. 4- Yağlanmış tepsiye dizilip kızgın fırına verilir. 5- Fırından çıkan hamurlara ılık şerbet dökülür. Soğuyunca buzdolabına konur. Şerbeti 3 su bardağı şeker ile 2.5 su bardağı su kaynatılır. Kaynarken şekerin tencere dibine yapışmaması için karıştırılır. ![]() Mutluluk mu ? Evet,evet ! ßenim en sevdiğim oyundu o ; küçükken...~ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks |
Tag Ekle |
hurmasi, osmanli |
Seçenekler | |
Stil | |
|
|