Forum Akenna  

Geri git   Forum Akenna > Hayatın İcinden Hayata Dair Olan Hersey > Yemek Tarifleri
Kayıt ol Yardım Community Ajanda Bugünki Mesajlar Arama

Cevapla
 
Seçenekler Stil
Alt 02-11-2012, 01:23   #1
Super Moderators
baharesin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 Özel Mesaj       Arkadas Listesine Ekle
K.Tarihi: Apr 2011
Üye Numarası: 85
Arkadaşlar: 2
Konular:
Mesajlar: 1.094
Rép Puanı: 10
Rép Grafiği:
Standart havuclu kek

HAVUCLU KEK
Malzemeler:
oda ısısında yumurta: 6 adet
Şeker: 1 su bardağı+ 3 yemek kaşığı
Sıvıyağ: 3/4 su bardağı
İnce rendelenmiş havuç: 3 adet orta boy
Un: 2 buçuk - 3 su bardağı
Kabartma tozu: 1 paket
Vanilya: 1/2 paket
İri kıyılmışCeviz içi: 1/2 su bardağı
Kuş Üzümü: 1/2 su bardağı

1. Yumurtaları ve tozşekeri yüksek devirde kabarana kadar mikserle çırpın.
2. Sıvıyağı ince akıtarak çırpmaya devam edin.
3. Havuçları ilave edip tekrar karıştırın.
4. 2 buçuk su bardağı unu kabartma tozu ile birlikte karışımın üzerine eleyin.
5. Ceviz içi ve kuş üzümlerinide ilave edip tahta kaşıkla unu yedşrene kadar karıştırın.
6. Kek hamuru çok akıcı kıvamda ise yarım su bardağı daha un ekleyip karıştırın.
7. Tercihen katı yağ ile yağlanıp unlanmış kek kalıbınıza hamuru aktarın.
8. Önceden ısıtılmış 170c dereceli fırında içi iyice pişip üstü kızarana kadar pişirin.
9. Kürdan batırıp temiz çıktığında kekinizin içi pişmiş demektir. Biraz ılındıktan sonra kalıptan çıkarıp soğumaya bırakın.











Sevgi bir yıldızdır yanıp sönen ,
Masmavi bir düştür .
Gökyüzünde hiç ölmeyen ,
Sevenlerin mumudur sevgi ,
Eriyip de hiç bitmeyen
Sevgi dolu bir Gün olması dileğiyle
Yüzünüz güleç, neşeniz bol,
Enerjiniz daima pozitif olsun
baharesin isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks

Tag Ekle
havuclu, kek


Yetkileriniz
Sizin Yeni Konu Acma Yetkiniz var yok
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı

Gitmek istediğiniz klasörü seçiniz


Şu Anki Saat: 11:08