Forum Akenna  

Geri git   Forum Akenna > Hayatın İcinden Hayata Dair Olan Hersey > Yemek Tarifleri
Kayıt ol Yardım Community Ajanda Bugünki Mesajlar Arama

Cevapla
 
Seçenekler Stil
Alt 04-01-2013, 02:48   #1
Successor
Avatar Yok
 Özel Mesaj       Arkadas Listesine Ekle
K.Tarihi: Jun 2012
Üye Numarası: 224
Arkadaşlar: 0
Konular:
Mesajlar: 277
Rép Puanı: 10
Rép Grafiği:
Standart Pilav Üstü Lahana Sarma





Savoy ya da kıvırcık lahana dantel gibi yapraklara sahiptir. Şık bir görünümü olan bu lahananın özelliği çabuk pişmesi.

4 kişilik
Hazırlama süresi: 1 saat 10 dakika
Pişirme süresi: 55 dakika

Malzemeleri:
1 yemek kasığı zeytinyağı
450 gram orta yağlı dana kıyma
1 adet orta boy kuru soğan(soyulmuş, ince doğranmış)
1 diş sarmısak (soyulmuş, ezilmiş)
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı toz kişniş
1 adet küçük boy acı yeşil biber(çekirdeği alınmış, incedoğranmış)
450 ml. et suyu
8 adet büyük boy savoy (kıvırcık)lahana yaprağı (sıcak sudabekletilerek blanşe edilmiş)
225 gram pilavlık pirinç ve yabanî pirinç(yarı yarıya)

Sos için:
30 gram tereyağı
6-7 adet taze soğan (ayıklanmış,ince doğranmış)
1 diş sarmısak (soyulmuş, ezilmiş)
1 adet büyük boy havuç (soyulmuş,küçük doğranmış)
400 gram doğranmış domateskonservesi
1 yemek kaşığı domates salçası
1 adet karanfil
1 çay kaşığı tozşeker
1 çay kaşığı tuz
Taze çekilmiş karabiber
Lahana Sarma Yapılışı:
1 Zeytinyağını elerin bir tavada kızdırıp kıymayı yüksek ateşte 5 dakika kavurun. Soğan ve sarmısak ekleyin. 5 dakika pişirip kimyon ve kişnişi kalın, yüksek ateşte karıştırarak 1 dakika daha pişirin.
2 Acı sivri biber ve pirinci ekleyin, et suyunu koyun. Arada bir karıştırarak kaynatın. Aleşi kısın, tavanın kapağını örtün ve 30 dakika ya da pirinçler pişip karışım koy ulaşıncaya dek pişirin. Tavayı ateşten alın ve soğumaya bırakın.
3 Sosu hazırlamak için tereyağını büyük bir tencerede eritip soğan, sarmısak ve havucu 10 dakika soteleyin. Domates, salça, karanfil, tozşeker ve karabiberi ekleyin. Kaynayınca ateşi kısın, kapağını örtün ve arada bir karıştırarak 15 dakika
daha pişirin. Ateşlen alın, karanfili çıkarın ve soğumaya bırakın.
4 Sıcak suda bekleyen lahana yapraklarını kağıt havluyla kurulayın ve sarılınca damarlı tarafları dışta kalacak biçimde bir servis tabağının içine yayın. Ortadaki damarlar çok kalınsa üstlen boydan boya keserek inceltin. Yapraklara kıymalı harcı dikkatle paylaştırarak sarmalan hazırlayın.
5 Pişmiş pilav karışımını sığ bir ûrm tepsisine koyun ve üzerine lahana sarmalarını yerleştirin. Soğumuş sosu sarmaların üzerine dökün.
6 Dondurmak için kabın üzerini streç filmle örtün sonra da fblyoyla sıkıca sarın ve etiketleyin [bkz. sayfa 324J. 2 ay içinde tüketmek üzere dondurun.
7 Çözmek için folyoyu çıkarıp buzdolabında bir gece bırakın. Yemek zamanı fırını 180 dereceye ısıtın. Streç filmi kaldırın ve kabın Üzerini alüminyum folyoyla örtün. Fırının orta rafında 40 dakika ya da sos kaynar hale gelip de lahana yaprakları iyice yumuşayıncaya dek pişirip sunun.




Mutluluk mu ?
Evet,evet ! ßenim en sevdiğim oyundu o ; küçükken...~
LaL isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks

Tag Ekle
lahana, pilav, sarma, ustu


Yetkileriniz
Sizin Yeni Konu Acma Yetkiniz var yok
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı

Gitmek istediğiniz klasörü seçiniz


Şu Anki Saat: 08:48