Forum Akenna  

Geri git   Forum Akenna > Hayatın İcinden Hayata Dair Olan Hersey > Yemek Tarifleri
Kayıt ol Yardım Community Ajanda Bugünki Mesajlar Arama

Cevapla
 
Seçenekler Stil
Alt 04-01-2013, 02:51   #1
Successor
Avatar Yok
 Özel Mesaj       Arkadas Listesine Ekle
K.Tarihi: Jun 2012
Üye Numarası: 224
Arkadaşlar: 0
Konular:
Mesajlar: 277
Rép Puanı: 10
Rép Grafiği:
Standart Badem Tatlısı

Malzemeler

• 2 su bardağı un

• 125 gr margarin

• 1 adet yumurta

• 1 su bardağı pudra şekeri

• 1 paket kabartma tozu

• 1 su bardağı toz badem

• 1 çorba kaşığı limon suyu

• 1 adet yumurta sarısı

• tuz

Şerbet İçin

• 2 su bardağı toz şeker

• 1 su bardağı su

• 1 çorba kaşığı limon suyu


Bademli Keşkül Tatlısı Tarifi

Unu çukur bir kaba eleyin. Ortasını havuz şeklinde açın. Erimiş margarin, yumurta, pudra şekeri, kabartma tozu, toz badem, tuz ve limon suyunu ekleyin, iyice yoğurarak yumuşak bir hamur yapın.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Avucunuzda yassılaştınn. Yağlanmış tepsiye dizin. Üzerine yumurta şansı sürün. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 40 dakika pişirin.

Şekeri su İle 5 dakika kaynatın. Limon suyunu ilave edin. iyice soğuduktan sonra tatlıların üzerine gezdirin

Hazır çikolata sosuyla süsleyip, servis yapın.




Mutluluk mu ?
Evet,evet ! ßenim en sevdiğim oyundu o ; küçükken...~
LaL isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks

Tag Ekle
badem, tatlisi


Yetkileriniz
Sizin Yeni Konu Acma Yetkiniz var yok
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı

Gitmek istediğiniz klasörü seçiniz


Şu Anki Saat: 06:45