Forum Akenna  

Geri git   Forum Akenna > Hayatın İcinden Hayata Dair Olan Hersey > Yemek Tarifleri
Kayıt ol Yardım Community Ajanda Bugünki Mesajlar Arama

Cevapla
 
Seçenekler Stil
Alt 04-02-2013, 07:10   #1
Super Moderators
baharesin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 Özel Mesaj       Arkadas Listesine Ekle
K.Tarihi: Apr 2011
Üye Numarası: 85
Arkadaşlar: 2
Konular:
Mesajlar: 1.094
Rép Puanı: 10
Rép Grafiği:
Standart sarımsaklı pognik(basma köfte)adiyaman

Malzemesi :
1 su bardağı Köftelik ince bulgur
1 su bardağı Döğme unu veya ince bulgur
1 çorba kaşığı Un
2 adet İri soğan
1 çorba kasığı Katıyağ
2 çorba kaşığı Limon suyu
Yeteri kadar Tuz
Yeteri kadar Nane
Yeteri kadar Karabiber
Yeteri kadar Kırmızı biber
Yeteri kadar Sarmısak
Yeteri kadar Su


Yapılışı :İnce bulguru ve döğme ununu yarım bardak ılık suyla ıslatın. Tuz atıp kapağını örtün. Kabarıncaya kadar bekleyin. Kabarınca unu ilave edip yoğurun. Birbirini tutar hale gelince nohuttan biraz büyük köfteler (pognikler) yapın. Hafifçe yassılaştırıp, 7-8 bardak tuzlu suda haşlayın. Öte yanda, soğanları uzun halka halka doğrayın. Kızgın yağda pembeleştirin. Pembeleştirdiğiniz soğanları, köfteleri haşladığınız suya atın. Kara ve kırmızı biberleri ilave edip bir iki taşım kaynatın. Naneleri ekleyin. Sarmısağı ayıklayıp, havanda dövün. Limon suyuyla karıştırıp kaynar köftelerin içine dökün. 5-10 dakika daha kaynatıp sıcak sıcak ikram edin.




Sevgi bir yıldızdır yanıp sönen ,
Masmavi bir düştür .
Gökyüzünde hiç ölmeyen ,
Sevenlerin mumudur sevgi ,
Eriyip de hiç bitmeyen
Sevgi dolu bir Gün olması dileğiyle
Yüzünüz güleç, neşeniz bol,
Enerjiniz daima pozitif olsun
baharesin isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks

Tag Ekle
kofteadiyaman, pognikbasma, sarimsakli


Yetkileriniz
Sizin Yeni Konu Acma Yetkiniz var yok
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı

Gitmek istediğiniz klasörü seçiniz


Şu Anki Saat: 12:11