Forum Akenna  

Geri git   Forum Akenna > Hayatın İcinden Hayata Dair Olan Hersey > Yemek Tarifleri
Kayıt ol Yardım Community Ajanda Bugünki Mesajlar Arama

Cevapla
 
Seçenekler Stil
Alt 04-02-2013, 11:06   #1
Super Moderators
baharesin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 Özel Mesaj       Arkadas Listesine Ekle
K.Tarihi: Apr 2011
Üye Numarası: 85
Arkadaşlar: 2
Konular:
Mesajlar: 1.094
Rép Puanı: 10
Rép Grafiği:
Standart 04.04.2013 perşembe ne pişirsem?

1)PİRİNÇ ÇORBASI
Malzemeler
1 su bardağı pirinç, 2 çorba kaşığı Teremyağ ,5 su bardağı su, 5 dal maydanoz, 2 çorba kaşığı domates salçası, 2 adet orta boy domates, 2 adet yeşil biber, 1 adet orta boy soğan, tuz ve karabiber

Tarif
Soğan, domates ve yeşil biberi ince ince kıyın, soğanı yemeklik doğrayın. Derin bir tencerede Teremyağ eritin, önce soğanları pembeleşene kadar kavurun. Daha sonra biber ve domatesi tencereye koyup kavurun. Salça ve rendelenmiş havucu ilave ederek 1-2 dakika kavurun, 5 su bardağı suyu ekleyip kaynamaya bırakın. Daha sonra pirinç, tuz ve karabiberi ilave edip 15 dakika kadar kaynatın. Kıyılmış maydanoz ve 1-2 dal maydonoz ile süsleyerek servis yapın



2)MANTI
Malzemeler


İç Harcı İçin

500 gr. orta yağlı kıyma, 1 yemek kaşığı Teremyağ , 2 adet orta boy kuru soğan, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı tuz

Mantı Hamuru İçin

3 su bardağı un, 4 adet yumurta, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 su bardağı su (biraz daha fazla ya da az olabilir. Kulak memesinden biraz daha katıca bir hamur olmalı, ele yapışmayacak)

Tarif
• Öncelikle derin bir tava veya tencerenin içine kıyma bırakalım ve tahta kaşıkla karıştırarak 7-8 dakika kadar kavuralım.
• Kıyma suyunu verip, tekrar çekince çok ince kıyılmış soğanlar ve Teremyağ ekleyerek, soğanlar sararıncaya dek hep birlikte 7-8 dakika daha kavuralım.
• Tuzu ve karabiberi ekleyip, altını kapatalım.
• Şimdi de mantı hamurunu hazırlamak için derin bir karıştırma kabının içine un ve tuz koyarak ortasını havuz gibi açıp, yumurtayı ekleyelim ve yoğurmaya başlarken de yavaş yavaş suyu ilave edelim.
• Hamurun kulak memesinden biraz daha katı olmasına dikkat edin.
• Sonra hamuru greyfurt büyüklüğünde 3 tane bezeye yani pazılara ayıralım, bir kap içinde üzerine nemli bez örterek en az yarım saat dinlenmeye bırakalım.
• Daha sonra bir tek bezeyi alalım, bir tahta hamur açma sinisinde ya da tezgahın üzerinde, bezenin üzerine 1 yemek kaşığı un serperek oklavayla yufka şeklinde açalım.
• Yufkanın kalınlığı 10 adet defter yaprağı kalınlığında, büyüklüğü ise yakşalık 40-45 santim çapında olmalı.
• Açtığımız yufkayı 10 cm’lik şeritler halinde yukarıdan aşağıya doğru keselim.
• Sonra bu hamur şeritlerini tekrar üst üste koyarak, yine 10 santim boyunda kesip, 10x10 cm’lik kare hamurlar elde edelim.
• Her bir kare hamurun içine önceden hazırladığımız kıymalı harçtan 1,5-2 yemek kaşığı koyarak, tıpkı dolma gibi kenarlarını içe katlayıp, rulo yaparak dürelim.
• Haşlanırken suda açılmasın diye avuç içine alıp parmaklarınızla sıkıca bastırın.
• Bir tarafta 8-9 su bardağı suya, 1 çay kaşığı tuz atarak kaynamaya bırakalım.
• Su kaynayınca bu iri mantıları suya atıp, 12-15 dakika kadar haşlayıp, el kevgiriyle süzdürerek servis tabağına alalım.
• Bir tarafta tavaya Teremyağ bırakıp, yarım su bardağıyla sulandırılmış salçayı ekleyip, 4-5 dakika kadar pişirelim.
• Bu sosu da mantıların üzerine gezdirip servise sunalım.


Sos Malzemesi
2 yemek kaşığı Teremyağ3 yemek kaşığı domates salçası




3)FIRINDA MOZARELLA PEYNİRLİ PÜRE
Malzemeler
Mozerralla yada kaşar peyniri, 4 iri patates, 4 bardak süt (kıvamına göre arttırılabilir veya azaltılabilir) , 1 yemek kaşığı Teremyağ , tuz, karabiber

Tarif
Patatesler soyulur ve iri doğranır, çelik tencerede üzerini çok az geçecek şekilde su eklenir , patatesler yumuşayana kadar tuz birlikte kaynatılır. Bir tavada Teremyağ eritilir. Patatesler yumuşayınca blendırdan geçirilip püre haline getirilir ve içine erimiş Teremyağ eklenir ve tekrar ezilir.(kalmış beklemiş püre daha makbul) Üstüne istenildiği kadar peynir rendelenir ve sadece üstü ısıtılmış fırında peynirler kızarana kadar pişirilir.

4)MUHALLEBİ
Malzemeler
100 gr Teremyağ
1 litre süt
3 Türk Kahvesi fincanı un
3 Türk Kahvesi fincanı şeker
1 paket vanilya
1 su bardağı dövülmüş ceviz
1 adet yumurta sarısı


Tarif
1 litre sütü tencereye boşaltın ve kısık ateşte ısıtın. Bu arada yumurta sarısıyla şekeri ayrı bir kapta karıştırın. Bu karışımı süte ilave ederek karıştırın. Şeker eridikten sonra altını kapatın. Başka bir tencerede 100gr Teremyağ eritip üzerine unu ilave ederek kavurun. Sonra kavurduğunuz unu yavaş yavaş süte ilave edip muhallebi kıvamına gelinceye kadar devamlı karıştırın. Muhallebi kıvamına gelince ocağı kapatıp üzerine vanilyayı ilave ederek 5-10 dk. devamlı karıştırarak soğutun. Üzerine dövülmüş cevizi serpiştirip buzdolabında soğuttuktan sonra servis yapın.




Sevgi bir yıldızdır yanıp sönen ,
Masmavi bir düştür .
Gökyüzünde hiç ölmeyen ,
Sevenlerin mumudur sevgi ,
Eriyip de hiç bitmeyen
Sevgi dolu bir Gün olması dileğiyle
Yüzünüz güleç, neşeniz bol,
Enerjiniz daima pozitif olsun
baharesin isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks

Tag Ekle
persembe, pisirsem


Yetkileriniz
Sizin Yeni Konu Acma Yetkiniz var yok
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı

Gitmek istediğiniz klasörü seçiniz


Şu Anki Saat: 06:19