Forum Akenna  

Geri git   Forum Akenna > Hayatın İcinden Hayata Dair Olan Hersey > Yemek Tarifleri
Kayıt ol Yardım Community Ajanda Bugünki Mesajlar Arama

Cevapla
 
Seçenekler Stil
Alt 01-15-2012, 05:59   #1
Super Moderators
baharesin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 Özel Mesaj       Arkadas Listesine Ekle
K.Tarihi: Apr 2011
Üye Numarası: 85
Arkadaşlar: 2
Konular:
Mesajlar: 1.094
Rép Puanı: 10
Rép Grafiği:
Standart sodalı börek


sodalı börek
Malzemeler:
• 6 adet yufka
• yarım kilo tuzsuz lor yada yağsız peynir
• 1 demet maydanoz
• 1 su bardağı süt
• 1 su bardağı sıvıyağ
• 2 adet yumurta (birisinin sarısını üzerine sürmek için ayır)
• 1 küçük şişe soda (madensuyu - 20 cl)
• tuz, karabiber, kırmızı pul biber
• susam, çörek otu
Yapılışı:
1. Maydanozun saplarını temizleyip. Peynir rendesi yada lor ile karıştırın. İçine damak zevkinize göre tuz, karabiber ve kırmızı pul biber ilave edin.
2. Tepsinin tabanını 2-3 çorba kaşığı sıvı yağ ile yağlayın
3. Süt, yumurta ve sıvı yağı bir kabın içinde güzelce çırpın. (tuz ilave etmeyin)
4. İlk yufkayı tepsinin tabanına kırışık bir şekilde tepsinin tabanını eşit kapatacak şekilde yerleştirin. Sütlü harç ile bu yufkayı azar azar kaşıkla ıslayın. İkinci yufkayıda tepsiye yerleştirin. Onunda üzerini sütlü harç ile ıslayın.
5. Peynirli harcın yarısını tepsinin heryerine eşit olacak şekilde yayın.
6. Daha sonra iki adet yufkayı aralarına sütlü harçtan ıslatarak döşeyin
7. Kalan peynirli harcı yufkanın üzerine yayın.
8. Beşinci yufkayıda buruşuk bir şekilde tepsiye yerleştirin.ve üzerini kaşıkla ıslayın.
9. En son yufkayı tepsinin ebatlarına göre kıyılarını kesin.
10. Kıyılarını tepsiye güzelce yerleştirin. Sütlü harç ile ıslayın.
11. En üst yufkayı düzgünce tepsiye yerleştirin.
12. Tepsideki döşenmiş yufkaları istediğiniz boyutlarda güzelce kesin.
13. Kalan sütlü harç varsa böreğin üzerine dökün.
14. Bir şişe sodayı kestiğiniz yerlerden eşit olarak tepsiye dökün.
15. Buz dolabında en az 6-8 saat bekletin.
16. Dolaptan alınca üzerine ayırdığınız yumurta sarısını sürüp, çörek otu ve susam ilave edip 180 derece fırında üzeri kızarana kadar fırınlayın.
Afiyet olsun.





Sevgi bir yıldızdır yanıp sönen ,
Masmavi bir düştür .
Gökyüzünde hiç ölmeyen ,
Sevenlerin mumudur sevgi ,
Eriyip de hiç bitmeyen
Sevgi dolu bir Gün olması dileğiyle
Yüzünüz güleç, neşeniz bol,
Enerjiniz daima pozitif olsun
baharesin isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks

Tag Ekle
borek, sodali


Yetkileriniz
Sizin Yeni Konu Acma Yetkiniz var yok
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı

Gitmek istediğiniz klasörü seçiniz

Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
çiğ börek baharesin Yemek Tarifleri 0 01-15-2012 06:00
ıspanaklı börek baharesin Yemek Tarifleri 0 12-09-2011 02:49


Şu Anki Saat: 11:22