Forum Akenna  

Geri git   Forum Akenna > Hayatın İcinden Hayata Dair Olan Hersey > Yemek Tarifleri
Kayıt ol Yardım Community Ajanda Bugünki Mesajlar Arama

Cevapla
 
Seçenekler Stil
Alt 02-11-2012, 01:21   #1
Super Moderators
baharesin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 Özel Mesaj       Arkadas Listesine Ekle
K.Tarihi: Apr 2011
Üye Numarası: 85
Arkadaşlar: 2
Konular:
Mesajlar: 1.094
Rép Puanı: 10
Rép Grafiği:
Standart portakallı ıslak kek

Portakallı Islak Kek

Malzemeler:
1/2 su bardağı öğütülmüş badem veya fındık
1+1/2 su bardağı tozşeker
2+1/2 su bardağı elenmiş un
1 paket kabartma tozu
1 silme tatlı kaşığı tarçın
1 silme çay kaşığı karbonat
1 silme çay kaşığı tuz
4 yumurta (akları ve sarısı birbirinden ayrılmış)
2/3 su bardağı sıvıyağ (tercihen mısırözü)
1/2 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
1 portakalın kabuğunun rendesi (ince rendelenmiş)
Sosu için:
1/2 su bardağı portakal suyu
1/2 su bardağı pudra şekeri
2 tatlı kaşığı kadar portakal rendesi
Yapılışı:
1. Bir kabın içine unu, kabartma tozunu, karbonat, tuz ve tarçını birlikte eleyin. Öğütülmüş badem veya fındığı ilave edip karıştırın.
2. Geniş ve çok temiz bir kapta yumurta aklarını biraz kabarana kadar çırpın.
3. Şekerin yarısını ekleyip katılaşana kadar yüksek hızda çırpmaya devam edin.
4. Ayrı bir kaba aktarıp çırpma yaptığınız kaba bu sefer yumurta sarılarını ekleyin ve kalan şekerle kabarıp açık sarı bir renk alana kadar çırpın.
5. Yumurta aklarının 3te birini koyup spatula ile veya yoksa büyük metal kaşıkla yavaş hareketlerle karıştırın.
6. Önce sıvıyağı ve portakal suyunu, daha sonra elediğiniz unlu karışımı ilave edip yine yavaşça karıştırın. Kalan yumurta akınıda ekledikten sonra havasını indirmemeye dikkat ederek karıştırma işlemini bitirin.
7. Yağlanıp unlanmış kek kalıbına koyup 45-60 dakika arası kürdan batırınca temiz çıkana kadar pişirin.
8. Kekiniz pişerken küçük bir tencerede portakal suyunu, portakal rendesini ve pudra şekerini kısık ateşte kaynamaya bırakın.
9. Kekiniz fırından çıkar çıkmaz kürdanla heryerinden delikler açıp sıcak sosu keke gezdirerek çekmesini sağlayın.
10. 20-30 dakika kadar kalıbın içinde soğuduktan sonra ters çevirip tamamen soğumaya bırakın. Portakal rendesi ile süsleyip servis yapın





Sevgi bir yıldızdır yanıp sönen ,
Masmavi bir düştür .
Gökyüzünde hiç ölmeyen ,
Sevenlerin mumudur sevgi ,
Eriyip de hiç bitmeyen
Sevgi dolu bir Gün olması dileğiyle
Yüzünüz güleç, neşeniz bol,
Enerjiniz daima pozitif olsun
baharesin isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks

Tag Ekle
islak, kek, portakalli


Yetkileriniz
Sizin Yeni Konu Acma Yetkiniz var yok
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı

Gitmek istediğiniz klasörü seçiniz

Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
ıslak kek baharesin Yemek Tarifleri 0 02-11-2012 01:22


Şu Anki Saat: 12:32