![]() |
![]() |
#1 |
![]() BASALLA 1 Malzemesi : 500 gr. yağlı parça et 2 su bardağı nohut 1 kilo pazı kökü (sapı) 2 soğan 4 kaşık yağ 2 kaşık salça 200 gr. çiğ köftelik kıyma tuz 2 su bardağı ince bulgur 1 soğan 1 tatlı kaşığı pul biber 300 gr. yoğurt 5 diş sarımsak Yapılışı :Akşamdan suya konmuş nohutu bir tencerede haşlayın (15 dakika). Suyunu süzdürün. Bir tencereye parça et nohut, tuz ve su konup haşlamaya bırakın. Pazı kökleri (sapları) bol suda yıkanıp çok ince doğranır. Kaynamakta olan suya atılıp haşlanır, süzgece alınır. Ayrı bir kapta kıyma, bulgur, tuz, biber, dörde bölünmüş soğan karıştırılıp su yardımıyla yoğrulur. İyice yoğurduktan sonra içindeki soğan parçaları çıkartılır. Köfte fındıktan az büyük parçalara bölünerek elle yuvarlanır. Bir tavaya yağ koyup kızdırılır. Köfteler atılıp iyice kızartılır. Bir tabağa alınır. Pişmeye yaklaşmış olan nohutlu ete kızartdığımız köfteleri ve haşlanan pazı kökleri ilave edin. Bir tavaya yağ konup kızdırılır. İnce doğranmış 2 soğan ilave edilir. Sararınca salça ilave edip kavaılur. Pişmiş olan yemeğe ilave edip karıştırılır. Yemek tabaklara yerleştirilip ezilmiş sarımsağı yoğurda ilave edip yoğurt tabaklara taksim edilir. Sıcak olarak servis yapılır. BASALLA 2 Malzemesi : Bir kilogram kemikli kuzu kuşbaşı, 2 su bardağı ince köftelik bulgur, 1 su bardağı nohut, 1 yemek kaşığı biber salçası, 1 adet kurusoğan, 1 adet yumurta, 3 yemek kaşığı un, 3 yemek kaşığı nar ekşisi, 1 yemek kaşığı nane, 1 tatlı kaşığı pulbiber, 1 tatlı kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı tuz. Yapılışı :Bir bardak suyla bulguru ıslatın, on dakika bekletip yoğurun. Bulgur yumuşayınca un, yumurta, pulbiber ve tuz ekleyin. Elinizi arada suya batırarak yumuşak bir bulgur hamuru tutun. Hamurdan,nohuttan büyük parçalar koparıp fıstık şekli verin. Tüm bulgurlu hamuru aynı şekilde yapıp, bir kenarda bekletin. Tencereye tereyağı, tavla zarı formunda doğranmış soğanı ve eti koyun. Et suyunu bırakıp çekene kadar kavurun. Nohut,biber salçası, pulbiber, nane, kara biber, tuz ve sekiz bardak su koyup, kısık ateşte 50 dakika pişirin. Kaynayan yemeğe nar ekşisi ve köfteleri atın. Yemeğin suyu azalmışsa sıcak su ilave edebilirsiniz. 20 dakika pişirdikten sonra da sıcak servis yapın. ![]() Sevgi bir yıldızdır yanıp sönen , Masmavi bir düştür . Gökyüzünde hiç ölmeyen , Sevenlerin mumudur sevgi , Eriyip de hiç bitmeyen Sevgi dolu bir Gün olması dileğiyle Yüzünüz güleç, neşeniz bol, Enerjiniz daima pozitif olsun |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks |
Tag Ekle |
basallaadiyaman |
|
|