Forum Akenna  

Geri git   Forum Akenna > Hayatın İcinden Hayata Dair Olan Hersey > Yemek Tarifleri
Kayıt ol Yardım Community Ajanda Bugünki Mesajlar Arama

Cevapla
 
Seçenekler Stil
Alt 07-01-2013, 07:01   #1
Super Moderators
baharesin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 Özel Mesaj       Arkadas Listesine Ekle
K.Tarihi: Apr 2011
Üye Numarası: 85
Arkadaşlar: 2
Konular:
Mesajlar: 1.094
Rép Puanı: 10
Rép Grafiği:
Lightbulb Finike usulü muz tatlısı(antalya)

6 muz
15 gr (1 çorba kaşığı) 1 tatlı kaşığı tereyağı
2 tatlı kaşığı nişasta
1 su bardağı taze portakal suyu
1 portakalın kabuğu (rendelenmiş)
1/2 su bardağı hindistancevizi
2 çorba kaşığı toz şeker

Önce, fırınınızı orta sıcaklığa (180°C) getirip, ısıtınız.
Orta büyüklükte yuvarlaik bir tatlı kabını, 1 tatlı kaşığı tereyağı ile yağlayınız. Muzları soyup, uzunlamasma ortadan ikiye kesiniz. Yarım muzları enlemesine dörde bölerek, kalıba diziniz. Nişastayı portakal suyunda eritip, muzların üstüne dökünüz. Portakal kabuğu rendesini, hindistancevizini ve şekeri serpiniz. Tereyağı küçük parçalar halinde en üste koyup 30 dakika, muzlar yumuşayıp sos koyulaşıncaya kadar, fırında pişiriniz. Kabı fırından çıkarıp, servis ediniz




Sevgi bir yıldızdır yanıp sönen ,
Masmavi bir düştür .
Gökyüzünde hiç ölmeyen ,
Sevenlerin mumudur sevgi ,
Eriyip de hiç bitmeyen
Sevgi dolu bir Gün olması dileğiyle
Yüzünüz güleç, neşeniz bol,
Enerjiniz daima pozitif olsun
baharesin isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks

Tag Ekle
finike, muz, tatlisiantalya, usulu


Yetkileriniz
Sizin Yeni Konu Acma Yetkiniz var yok
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı

Gitmek istediğiniz klasörü seçiniz


Şu Anki Saat: 12:27