Forum Akenna  

Geri git   Forum Akenna > Hayatın İcinden Hayata Dair Olan Hersey > Yemek Tarifleri
Kayıt ol Yardım Community Ajanda Bugünki Mesajlar Arama

Cevapla
 
Seçenekler Stil
Alt 01-11-2012, 01:12   #1
Super Moderators
baharesin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 Özel Mesaj       Arkadas Listesine Ekle
K.Tarihi: Apr 2011
Üye Numarası: 85
Arkadaşlar: 2
Konular:
Mesajlar: 1.094
Rép Puanı: 10
Rép Grafiği:
Standart KISIRIN TARİFİ

Malzemeler

•2 su bardağı ince bulgur
•1,5 yemek kaşığı biber salçası
•1,5 yemek kaşığı domates salçası
•10 sap taze soğan
•Yarım demet maydanoz
•Bir avuç taze nane yaprağı
•Çeyrek su bardağı limon suyu
•1 diş sarımsak
•Yarım su bardağı zeytinyağı
•4 yemek kaşığı nar ekşisi
•1 tatlı kaşığı tuz
•2 su bardağı sıcak su
•1 yemek kaşığı nane
•1 yemek kaşığı pul biber
•1 yemek kaşığı kimyon


Yapılışı

•Bulguru kapaklı bir tencereye koyun. Üzerine 1 su bardağı sıcak suda erittiğiniz domates ve biber salçalarını ekleyin. Sıcak suyun kalanını ve tuzu dökün, karıştırın.
•Bulguru demlenmesi için kapağı kapalı halde 15-20 dakika bekletin.
•Demlenen bulgurun üzerine baharatları ekleyin. Taze soğanları, maydanozu, nane yapraklarını ve sarımsağı ince ince doğrayıp tencereye dökün ve karıştırın.
•Karışıma limon suyunu, nar ekşisini, zeytinyağını ekleyin. Kısırınız servise hazır.




Sevgi bir yıldızdır yanıp sönen ,
Masmavi bir düştür .
Gökyüzünde hiç ölmeyen ,
Sevenlerin mumudur sevgi ,
Eriyip de hiç bitmeyen
Sevgi dolu bir Gün olması dileğiyle
Yüzünüz güleç, neşeniz bol,
Enerjiniz daima pozitif olsun
baharesin isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks

Tag Ekle
kisirin, tarifi


Yetkileriniz
Sizin Yeni Konu Acma Yetkiniz var yok
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı

Gitmek istediğiniz klasörü seçiniz


Şu Anki Saat: 10:34