Forum Akenna  

Geri git   Forum Akenna > Hayatın İcinden Hayata Dair Olan Hersey > Yemek Tarifleri
Kayıt ol Yardım Community Ajanda Bugünki Mesajlar Arama

Cevapla
 
Seçenekler Stil
Alt 04-03-2013, 07:25   #1
Super Moderators
baharesin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 Özel Mesaj       Arkadas Listesine Ekle
K.Tarihi: Apr 2011
Üye Numarası: 85
Arkadaşlar: 2
Konular:
Mesajlar: 1.094
Rép Puanı: 10
Rép Grafiği:
Standart erişte baklavası(afyon)

Malzemeler:
100 gr. tereyağı
400 gr. kuyruk yağı
4 adet yufka
500 gr. badem
1 tabak kaymak
Şerbeti İçin:
4 bardak su
3 bardak şeker

Yapılışı:
Önce tereyağı ile kuyruk yağı beyazlaşıncaya kadar çarpılır. Baklava tepsisine dökülerek tepsi yağlanır. Yarım kilogram badem içi haşlanarak kabukları çıkarılır ve istenilen şekilde tepsiye sıralanır. Bu arada özel olarak hazırlanan yufka ince ince erişte şeklinde kesilerek bademin üzerine serpiştirilir. Bunun üzerine 1 adet yufka konduktan sonra tekrar erişte serpiştirilir. Eriştenin üzerine kaymak konulur. Onun da üzerine yufka konulur. Böylece hazırlanan tepsi fırına verilerek pişirilir. Bir yandan da şerbet kıvamına gelinceye kadar kaynatılır. Fırından çıkan tepsiye şerbet hemen dökülür. Bir süre sonra baklava başka bir tepsiye ters çevrilir. Böylece tabana yerleştirilmiş olan bademler üstte gelmiş olur. Kesilerek servis edilir. Saplı, dikdörtgen şeklinde ucu olan demirden yapılmış bir alettir.) Hamurun bir parçası alınır, yuvarlanır. Üzerine un ekilerek yufka şeklinde açılır. Yağ ile haşhaş karıştırılarak yufkanın üzerine sürülür. Yufka dörde katlanır. Hamur kare şeklini alır. Bu bir tepsiye konur. Hamurun diğer parçasından da aynı işlemler uygulanır. Katlanan hamurlar tekrar oklava ile yufka şeklinde açılır. (Oklava; hamur açmaya yarayan 1 cm çapında ve 1 m boyunda tahtadan yapılmış yuvarlak bir çubuktur.) Yufka şeklinde açılmış her iki hamur da 10 cm uzunluğunda kare şeklinde parçalara ayrılır. Kıymanın veya ufalanmış peynirin üzerine yumurtalar kırılır. Kaşıkla karıştırılır. Bu malzeme kare şeklindeki parçaların üzerine ikişer yemek kaşığı konur. Karelerin dört ucu pile şeklinde kıvrılarak yuvarlak bir halde bükülür. Bükülen hamurun ortası biraz açık kalır. Bu yüzden bu börek türüne ağzıaçık denmiştir. Yağlanmış tepsiye ağzıaçıklar dizilir. Üzerine yağ ve yoğurt sürülür, susam ekilir. Fırında pişirilir.




Sevgi bir yıldızdır yanıp sönen ,
Masmavi bir düştür .
Gökyüzünde hiç ölmeyen ,
Sevenlerin mumudur sevgi ,
Eriyip de hiç bitmeyen
Sevgi dolu bir Gün olması dileğiyle
Yüzünüz güleç, neşeniz bol,
Enerjiniz daima pozitif olsun
baharesin isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks

Tag Ekle
baklavasiafyon, eriste


Yetkileriniz
Sizin Yeni Konu Acma Yetkiniz var yok
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı

Gitmek istediğiniz klasörü seçiniz


Şu Anki Saat: 11:40