Forum Akenna  

Geri git   Forum Akenna > Hayatın İcinden Hayata Dair Olan Hersey > Yemek Tarifleri
Kayıt ol Yardım Community Ajanda Bugünki Mesajlar Arama

Cevapla
 
Seçenekler Stil
Alt 04-02-2013, 12:27   #1
Super Moderators
baharesin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 Özel Mesaj       Arkadas Listesine Ekle
K.Tarihi: Apr 2011
Üye Numarası: 85
Arkadaşlar: 2
Konular:
Mesajlar: 1.094
Rép Puanı: 10
Rép Grafiği:
Standart maya reçeli adana

750 gr toz şeker
1 litre su
250 gr tereyağı
Süslemek için ceviz

Şeker ve su bir tencereye konulup kaynatılır. Su ve şekerin kıvama gelmesine yöremizde bal olmak denir. Bal kıvamına gelince küp küp doğranmış mayalar (incirler) bal içine konulur biraz da maya (incir) ile kaynatılır. Mayalar (incir) yumuşaymca ocak söndürülür.
Servisten önce bir tavada tereyağla kavrulur. Servis yapılırken üzerine ceviz içi konularak süslenmek suretiyle ikram edilir.

Not: İstenildiği takdirde mor incir de kullanılır




Sevgi bir yıldızdır yanıp sönen ,
Masmavi bir düştür .
Gökyüzünde hiç ölmeyen ,
Sevenlerin mumudur sevgi ,
Eriyip de hiç bitmeyen
Sevgi dolu bir Gün olması dileğiyle
Yüzünüz güleç, neşeniz bol,
Enerjiniz daima pozitif olsun
baharesin isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks

Tag Ekle
adana, maya, receli


Yetkileriniz
Sizin Yeni Konu Acma Yetkiniz var yok
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı

Gitmek istediğiniz klasörü seçiniz


Şu Anki Saat: 11:56