![]() |
![]() |
#1 |
![]()
Umumiyetle yaz günlerinde hazırlanan çaylardır.
4 kişilk bir aile 2'şer bardak çay içecekse 8 çay kaşığı caya ihtiyaç vardır.Bu kadar kaşık çay demliğe konur.Üzerine sudan biraz konulup çay yaprakları çalkalanır ve buna hemen su dökülür. Demlik çaydanlıkda kaynayan suyla doldurulur, demliğin hava almaması veya çay kokusunun gitmemesi için ağız kısmı sıkıca kapatılır Üstü sarılır kaynayan su buharının veya ısıtılmış tuğlanın üzerine konur en az 12 dakika tutulur. Bir sürahiye süzülerek doldurulur, içine buz parçaları, kabuğuyla dilimlere kesilmiş limon parçaları şeker konup soğuk servis yapılır.Arzu edilirse şekersizde servis yapılır.Şeker ayrıca verilmelidir.Buzlu çay şeftali suyuylada karıştırılıp ikram edilebilir.Ayrıca buzlu çaya ceşitli meyvesularıda karıştırılıp ayrı lezzetde çaylar hazırlanmış olur. ![]() Sevgi bir yıldızdır yanıp sönen , Masmavi bir düştür . Gökyüzünde hiç ölmeyen , Sevenlerin mumudur sevgi , Eriyip de hiç bitmeyen Sevgi dolu bir Gün olması dileğiyle Yüzünüz güleç, neşeniz bol, Enerjiniz daima pozitif olsun |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks |
Tag Ekle |
buzlu, cay, hazirlama, soguk, veya |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
salep hazırlama | baharesin | Yemek Tarifleri | 9 | 02-02-2012 09:35 |
süt ve sütlü içecekler hazırlama | baharesin | Yemek Tarifleri | 0 | 01-22-2012 02:06 |
etli dolma içi hazırlama | baharesin | Yemek Tarifleri | 0 | 12-10-2011 11:11 |