Forum Akenna  

Geri git   Forum Akenna > Hayatın İcinden Hayata Dair Olan Hersey > Yemek Tarifleri
Kayıt ol Yardım Community Ajanda Bugünki Mesajlar Arama

Cevapla
 
Seçenekler Stil
Alt 04-03-2013, 07:17   #1
Super Moderators
baharesin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 Özel Mesaj       Arkadas Listesine Ekle
K.Tarihi: Apr 2011
Üye Numarası: 85
Arkadaşlar: 2
Konular:
Mesajlar: 1.094
Rép Puanı: 10
Rép Grafiği:
Standart sulu köfte(afyon)

250 gr yağsız kıyma
1 çay bardağı ince bulgur
1 adet ufak soğan
10-12 dal maydanoz
1 çay kaşığı tuz
Sos için:
1 adet soğan
2 adet domates
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tuz
5 su bardağı su

Soğan rendelenir, maydanoz kıyılır. Üzerine kuru bulgur, kıyma ve tuz eklenir. Bütünleşene kadar yoğrulur. Şekillendirmeye başlamadan önce ince kıyılmış soğan yağda pembeleştirilir. Üzerine rende domates, tuz eklenir. Bir kaç dakika çevirdikten sonra sıcak su katılır. Köfte harcından cevizin yarısı kadar parçalar alınır ve minik rulo şekli verilir. Kaynamakta olan suya atılır. Yaklaşık 15 dakika pişirilir.




Sevgi bir yıldızdır yanıp sönen ,
Masmavi bir düştür .
Gökyüzünde hiç ölmeyen ,
Sevenlerin mumudur sevgi ,
Eriyip de hiç bitmeyen
Sevgi dolu bir Gün olması dileğiyle
Yüzünüz güleç, neşeniz bol,
Enerjiniz daima pozitif olsun
baharesin isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks

Tag Ekle
kofteafyon, sulu


Yetkileriniz
Sizin Yeni Konu Acma Yetkiniz var yok
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı

Gitmek istediğiniz klasörü seçiniz


Şu Anki Saat: 06:32