![]() |
![]() |
#1 |
![]()
kahvaltıda sıcak bir şey içilmesi tavsiye edilir.Çünkü sıcak sindirim organlarını harekete geçirir.
1-ÇAYIN HAZIRLANMASI: İyi bir çay demlemekte bir sanattır.İyi bir çay yapmak için cayın iyi muhafaza edilmiş olması gerekir.Çayların umumiyetle kapalı yerlerde saklanmış olması gerekir.Yanında koku verecek maddeler bulunmamalıdır.Rutubetli yerlerde bırakmamak lazımdır. İyi bir çay demelemek için 2 araca ihtiyaç vardır; a)su kaynatma kabı b)cay demleme kabı Çay demleme kabının porselen veya iyi cins bir madenden olması tavsiye edilir. 1 bardağa bir çay kaşığı çay lazımdır. 4 kişilk bir aile 2'şer bardak çay içecekse 8 çay kaşığı caya ihtiyaç vardır.Bu kadar kaşık çay demliğe konur.Üzerine sudan biraz konulup çay yaprakları çalkalanır ve buna hemen su dökülür. Demlik çaydanlıkda kaynayan suyla doldurulur, demliğin hava almaması veya çay kokusunun gitmemesi için ağız kısmı sıkıca kapatılır Üstü sarılır kaynayan su buharının veya ısıtılmış tuğlanın üzerine konur en az 12 dakika tutulur. Tam 12 dakikada çay içmeye hazırdır.Renk ve koku bakımımdan en uygun zamandır derhal servis yapılmalıdır. ![]() Sevgi bir yıldızdır yanıp sönen , Masmavi bir düştür . Gökyüzünde hiç ölmeyen , Sevenlerin mumudur sevgi , Eriyip de hiç bitmeyen Sevgi dolu bir Gün olması dileğiyle Yüzünüz güleç, neşeniz bol, Enerjiniz daima pozitif olsun |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks |
Tag Ekle |
hazirlanmasi, iceceklerin, kahvaltilik |
|
|