Reklamlar Yazar Lavinya Tarih 12 Kasım 2012
 Pekin’de Felsefeciler BuluÅŸması

Pekin’de Felsefeciler BuluÅŸması

Pekin’de Felsefeciler BuluÅŸması

Pekin Üniversitesi felsefe bölümünün kuruluşunun 100. yıl dönümü münasebetiyle dünyanın ünlü felsefecilerinin bir araya geldiği bir konferans düzenleniyor

27-29 Ekim tarihinde yapılan ve dünyadaki yüze yakın üniversitelerin felsefe bölüm baÅŸkanlarının katıldığı küresel toplantının teması ise Felsefe EÄŸitimi ve ÇaÄŸdaÅŸ Toplum. Pekin Ãœniversitesi’nin organize ettiÄŸi konferansta Türkiye’yi Süleyman Åžah Ãœniversitesi’nden Prof. Dr. Adnan Aslan ile Fatih Ãœniversitesi’nden Prof. Dr. Åžengül Çelik temsil ediyor.

Çok sayıda akademisyenin de katıldığı toplantının en ünlü ismi ise dünyada ‘felsefenin yaÅŸayan babası’ olarak bilinen ABD’nin Berkeley California Ãœniversitesi’nden John Searle. Ãœnlü felsefeci, konferansta “Felsefenin bugünü ve geleceÄŸi” baÅŸlıklı bir konuÅŸma da yapacak.

Modern Çin’de en eski felsefe enstitüsü olarak Pekin Ãœniversitesi felsefe bölümü bu yıl yüzüncü yılı kutlanıyor. Çin yüz yıl önce dünyaya açılmaya baÅŸlamış ve diÄŸer ülkelerle iletiÅŸime geçmiÅŸti. 100 yıl sonra Çin ÅŸimdilerde dünyanın önemli bir ülkesi haline geldi. Bu vesileyle Pekin üniversitesi uluslararası bir konferans organize ediyor. Yapıcı diyalog oluÅŸturmak için düzenlenen konferansta felsefe eÄŸitiminin ve araÅŸtırmalardaki iÅŸbirliÄŸinin geleceÄŸi tartışılacak.

Dünyanın önde gelen üniversitelerin felsefe bölüm baÅŸkanları ile filozofların katıldığı toplantıda dört panelde felsefe konuları masaya yatırılacak. Bunlar sırasıyla şöyle: “Felsefe eÄŸitiminin problemleri ve ona karşı reaksiyonlarımız”, “Disiplinler ötesi perspektiften felsefe araÅŸtırmaları”, “KüreselleÅŸme alanındaki felsefe fikir alışveriÅŸi” ve “Felsefe eÄŸitiminde Çin felsefesi”.

Panellerde bugün Prof. Dr. Aslan, “Uzun ömürlü felsefe global perspektif saÄŸlayabilir mi?”, Prof. Dr. Çelik ise “Diyalog felsefesi” baÅŸlıklı birer konuÅŸma yaptı.

CÄ°HAN

Etiketler: , , , ,
Yorum Yapın

Yorum yapılmamış »

Hiç Yorum Yok.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Yorum Yapın