![]() |
![]() |
#1 |
![]()
Malzemeler
1 kg balkabağı 1 su bardağı toz şeker 6 su bardağı süt 2 paket vanilyalı puding • 3 adet yumurta sarısı • 3 adet yumurta akı 2 çorba kaşığı pudra şekeri bir tutam vanilya 1 su bardağı ceviz Balkabağı Tatlısı Tarifi Balkabağını dilimleyip, kabuklarını soyun, Toz şekerle pişirin. Piştikten sonra çatalla iyice ezin. Cam bir tepsiye yayın. 6 su bardağı sütle, vanilyalı pudingi, yumurta sarılarını bir başka tencerede çırpın ve karıştırarak pişirin. Pudingi kabağın üzerine yayın. Yumurta aklarını bir tutam tuzla kar haline gelene dek çırpın. 2 çorba pudra şekerini ilave edin. Karıştırıp soğuk muhallebinin üzerine yayın. 180 dereceli fırında üstü kızarana dek pişirin. ![]() Mutluluk mu ? Evet,evet ! ßenim en sevdiğim oyundu o ; küçükken...~ |
|
![]() |
![]() |
Bookmarks |
Tag Ekle |
balkabagi, pastasi |
|
|