Forum Akenna  

Geri git   Forum Akenna > Hayatın İcinden Hayata Dair Olan Hersey > Yemek Tarifleri
Kayıt ol Yardım Community Ajanda Bugünki Mesajlar Arama

 
 
Seçenekler Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 07-01-2013, 07:33   #5
Super Moderators
baharesin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 Özel Mesaj       Arkadas Listesine Ekle
K.Tarihi: Apr 2011
Üye Numarası: 85
Arkadaşlar: 2
Konular:
Mesajlar: 1.094
Rép Puanı: 10
Rép Grafiği:
Standart

KUŞBURNU ŞURUBU
E vitamini bakımından zengin olan kuşburnu bitkisinin, cilde çok faydalı bir bitki olduğu uzmanlar tarafından kanıtlanmıştır. Hatta birçok cilt bakımı ürünlerinde de kuşburnu yağı kullanılmaktadır. Ama bu bitkiyi olduğu gibi yemek biraz zordur. Bu nedenle bende bu sağlıklı bitkiyi buz gibi bir şuruba dönüştürdüğüm bu tarifimi sizinle paylaşmak istedim. İçerken hem cildinizi koruyacaksınız hemde serin lezzetinin tadını çıkaracaksınız.

Malzemeler
• 5 adet karanfil
• 1 parça zencefil
• 200 gr toz şeker
• 300 gr öğütülmüş kuşburnu
• 1 çubuk tarçın
• 1 litre su
Yapılışı
1. 1 litre suyu tencereye alın.
2. İçine kuşburnu, zencefil, çubuk tarçın, ve karanfili tenceredeki suya ekleyin ve kaynatın.
3. Kayanayan bu karışımı tel süzgeçten geçirin.
4. Süzgeçte kalan posaları elinizle iyice sıkıp tekrar tülbentle süzdürün.
5. Şeker ilave ederek soğuk servis edin.
Afiyet olsun.
Notlar:
• Kuşburnu şerbetine şeker yerine bal ilave ederek servis edebilirsiniz.




Sevgi bir yıldızdır yanıp sönen ,
Masmavi bir düştür .
Gökyüzünde hiç ölmeyen ,
Sevenlerin mumudur sevgi ,
Eriyip de hiç bitmeyen
Sevgi dolu bir Gün olması dileğiyle
Yüzünüz güleç, neşeniz bol,
Enerjiniz daima pozitif olsun
baharesin isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alıntı ile Cevapla
 

Bookmarks

Tag Ekle
icecek, soguk, tarifleri


Yetkileriniz
Sizin Yeni Konu Acma Yetkiniz var yok
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı

Gitmek istediğiniz klasörü seçiniz


Şu Anki Saat: 11:45